Saturday, March 31, 2012

i've lost 5 kg.and thought of losing more more and more.but seriously this diet is killing me.sekarang aku like gastric all the time.sampai doctor ckp,perut awak ni banyak sangat angin.urghhh.lepas tu,sakit perut semua sebab meals not on time.so skrg , aku mkn.tapi in a lil amount of quantity.

hello beautiful food.amichu :'(
10 things that i want from a guy but wont ask for it :

1)A goodmorning text from him
2)Suprises especially little ones
3)His gentlemenliness
4)Dedication of songs to be hear every night
5)suprising text like "i'm in class.and i'm started to miss you.have a nice day baby"
6)sing to me although its out of tune
7)His shirt with his scent all over it
8)Bring to me picnic/snickers chocolate
9)Comfort and patience when i'm in tears
10)Telling me how much he loves me.
aku tak akan paksa..terpulang..aku akan terus berjalan dan teruskan kehidupan aku.

"Ya Allah kau permudahkan lah segala urusan bagi HambaMu ini Ya Allah"
Berasal dari sebuah perkenalan yg tidak dijangka
Bermakan malam bersama family aku
tetiba dtgnya seekor kucing
mama!!!!kucingg!kucing!kucing!
aku tidak perasan dia sedang melihat aku.perhatikan aku.langsung tidak aku endah.sbb aku tak kenal.siapa dia?lantak kau ah!5 minit kemudian dtgnya makanan aku iaitu nasi goreng ayam goreng kunyit.kucing tu dtg lagi,terus aku lompat.aku nyaris nak nangis.malunya aku!semua tgk aku.termasuk lah dia.tak tahan malu.aku minta mama bungkuskan aku.aku terus masuk ke kereta dan makan dlm kereta

1 minggu lepas itu.telefon aku berbunyi"sab jum lepak!teman aku pergi osman.member aku ada sekali".aku bersiap.setibanya di osman.aku berdua je dgn kwn aku.tetiba lagi 3 org sampai.berbual..berborak.langsung aku tak perasan yg itu dia.dia yg lihat aku ketakutan kucing pada malam tu.dia yg aku malu.tetiba seekor kucing melintas di bawah kaki aku.aku jerit.aku terus pergi kat kwn aku.mereka tlg halaukan.tiba2 dia mnegur aku.buat kali pertama " kau ada makan dekat larkin eh haritu?lepas tu ada kucing lalu,kau takut.kau terus masuk kereta?"

bygkan je muka aku time tuh.sumpah bengang malu oh.disitu lah perkenalan kami.sebagai seorg kwn.dan akhirnya tertangkap hati lah pulak.alhamdullilah it has been 10 months.dan aku bersyukur kenal dia.dia lah kawan baik,dia lah bf."Ya Allah sekiranya betul apa aku rasakan ini,kekalkan lah ia.agar semuanya baik baik sahaja Ya Allah,jika tiada maka tiada lah kami.Aku redha.tetapi berikanlah yg terbaik"

aku ni mcm lelaki.hampir semua ckp mcm tu.aku tak suka di kongkong.tapi pelik kan..dia terima aku seadanya.tak pernah larang aku untuk berkawan dengan sesiapa pun.tak pernah pertikaikan diri aku.tak pernah tak percayakan aku.aku tahu sgt susah untuk jaga diri aku.tapi dia tak pernah mengeluh,tak pernah berhenti.and that's why i love you Azizul Sharwani :*

my one and only."mama i'll try my best in my studies.just to make u proud of me.i love you so much.thanks for always there for me mama.i love you so much"

She's my number 1 listener
She's my everything
although i'm all grown up but i am always her lil princess :)
Pengalaman telah banyak mengajar aku untuk menjadi lebih matang.mugkin kerana fikiran yang agak sempit serta kebudakan2 ini menbuatkan org berasa jelik,andaian atau sebagainya.tetapi tidak diminta berperangai sedemikian.mencuba dan terus mencuba.tetapi gagal!JATUH!Tersungkur!tapi untuk memuaskan hati semua pihak,terus bangun serta ikutkan rentak kehidupan nama pun "nak hidup lah katakan".pernah aku mengeluh.kenapa!mengapa!org hanya mampu menjugde seseorg berdasarkan apa yg mereka nampak.cuba kau rasa.jgn banyak ckp.rasa apa yg org rasa.org lalui.

sampai ke satu tahap
bila hati mula menggelegak seperti air yg baru dimasak
muka seperti pecah rumah
nada suara seperti mikrofon

suara diam seribu bahasa
hati mula berbisik..
aku penat!aku penat!sudah lah!

bukan ku kata aku tak terima ketentuaNya.adat seorg manusia apabila diuji.aku ambil masa untuk fikir.belajar dan terus belajar.alhamdullilah...aku bahagia kehidupan aku skrg.aku bahagia disamping org yg menyayangi diri aku.aku tak nak ada masalah.sering aku jauhi benda itu.dan aku harap...semua org dapat menyayangi diri ku yg baru hendak bertatih ini :)
okay sem 2 ni aku mempunyai satu subject yang harus dibawa iaitu comm.skills.i really really love this subject.because my lecturer is like superr cool.and we got tonnes of project that need to be settle.dan antaranya ialah :

1)MC presentation
2)Dialog presentation
3)Self video
4)Muzikal Cinta dan lagu

The first project is MC presentation.dimana kita akan beraksi seperti MC untuk sesebuah majlis.alhamdullilah.aku lepas project itu,dan seterusnya dan sterusnya.sehinggalah final project kami iaitu Muzikal Cinta dan Lagu.this final project is sorta teater.kami dier lagu sari zaman 90's and lakonkan semula setiap watak dlm video tersebut.and i was the MC of the event.boleh pula,beberapa hari sebelum final project.aku sakit,sangat2.demam yg sangat panas.sampai lecturer tak bagi aku proceed the event.but aku degil juga and aku still tak nak bagi org ganti aku.so aku proceed juga.and alhamdullilah final project kami berjaya akhirnya.boleh dikatakan almost every audience yg dtg puji and also the lecturers.lecturer kitaorg en.hasni said that he really2 proud of us.we're hoping for that sir!alhamdullilah :)
Setelah sekian lama aku tak mencurah kan tulisan serta coretan aku di ruangan ini.tetiba teringat pula "omg!i've a blog to update!!" so disinilah aku.maaf ye dear bloggie kerana tinggalkan kau.bukan disengajakan.tapi masa tidak mengizinkan.alhamdullilah.aku telah sampai ke penghujung sem 2.dan sedang meghadapi saat2 akhir penghabisan sem 2 iaitu finals!i mean finals! yes finals!

5 subject perlu aku cover.dan salah satunya ialah malaysian studies equals to pengajian malaysia.omg omg! aku sangat membenci sejarah.teramat sangat.dari bangku sek,hingga ke puncak menara gading(takpyh menara gading sgt la) aku benci nya sejarah.and it was so unexpected yg aku akan bertemu semula dgn subject ini.tapi nak tak nak,untuk meningkat ke sem3.i have to.so terpaksa.

Paoer pengajian malaysia sudah pun lepas,aku menjawab tanpa memikirkan apa apa.aku hanya redha atas ketentuanNya dah mengharapkan aku tidak gagal untuk subject itu.4 more papers to go,and insyaallah,aku akan struggle untuk keempat empat subject kegemaran aku iaitu comm.skill,electo.media,rtw,pro.english.insyaallah.doakan aku :)